De tarieven worden landelijk bepaald door de overheid. Deze tarieven zijn in onze taxi’s ingevoerd en zien er vanaf heden zo uit:

Taxi (1 t/m 4 pers)

Instaptarief €2,80
Kmtarief €2,08
Tijdtarief €0,34

Taxibus (5 t/m 8 pers)

Instaptarief €5,75
Kmtarief €2,62
Tijdtarief €0,39

Wachttarief vooraf: €36,60 per uur.

Wellicht herkent u de structuur van een aantal jaren geleden nog. Het instaptarief is lager maar de eerste 2 km zijn niet meer inbegrepen. Wij hebben gemerkt dat in de praktijk de verschillen tussen de tarieven minimaal zijn.
De ritcalculator kunt u nog steeds gebruiken, het geeft een goede km-indicatie maar dus zonder evt vertragingen welke een hoger meterbedrag zouden kunnen opleveren.

Prijsafspraken:
Voor taxiritten over een langere afstand kunt u vragen naar een vaste prijs. Zo weet u waar u aan toe bent bij aanvang van de rit. De taximeter wordt wel aangezet zodat u kunt zien hoeveel voordeliger u uit bent.

BCT van Taxicentrale Breda

BCT van Taxicentrale Breda

Oude tarieven:
De taxitarieven zijn landelijk bepaald door het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Het tarief zal binnen een korte tijd weer veranderen, maar tot die tijd hanteerd Taxicentrale Breda dit tarief:
Zoals u ziet is het tarief opgebouwd uit een instaptarief inclusief de eerste 2 kilometers en een tarief daarna voor iedere gereden kilometer. Het wachttarief geldt niet tijdens het rijden, alleen vooraf of in overleg met de klant. U kunt hier zelf uw meterprijs berekenen.
Ter info: waarschijnlijk zal per 1 oktober 2011 het tarief ingevoerd worden zoals het eerder bestond met een instaptarief, kilometerprijs en wachttijd tijdens de rit.

Print Friendly, PDF & Email